The Horse Thieves. Roads of Time

Coprodus de Kazakhstan si Japonia si prezentat in premiera mondiala in octombrie 2019, The Horse Thieves. Roads of Time este un film extrem de interesant ce merita sa fie vizionat.

Olzhas, in varsta de 12 ani este cel mare copil al unei familii care locuieste in apropiere de Tian Shan, un mare lant muntos care traverseaza Asia centrala. Viata unita a familiei este brusc intrerupta atunci cand o gasca de hoti de cai fura turma ce apartinea satului. Pentru a compensa datoriile, familia este obligata sa vanda casa si sa se mute de urgenta. Mama disperata cere ajutorul unui barbat dubios…

In stepele Asiei Centrale
Atunci cand, intr-o dimineata, Ondasyn pleaca cu camionul la piata din oras cu scopul de a vinde cei 20 de cai, fiul sau, Olzhas, in varsta de 12 ani, este dezamagit ca nu il lasa sa il insoteasca. Ondasyn ii spune ca este mult prea departe si ca ar trebui sa ramana acasa sa o ajute pe mama sa Aigul la culesul rosiilor deoarece as ava fi mult mai util. Inainte de a pleca, Ondasyn ii cere lui Olzhas sa ii aduca ceasul si, in camion, alege una din cele cinci pisici pe care ceillalti doi barbati le-a adus pentru a le vinde si o pune sub vesta. Pisica si ceasul sunt doua detalii extrem de importante in acest film. O continuare care incepe la piata cu un grup de trei potentiali cumparatori care ii ofera un pret bun pentru cai insa care cere ca sa ii duca la o distanta de o ora de piata. Putem ghici ce urmeaza sa se intample tinand cont de titlul filmului.

Mai putin previzibil decat sosirea in sat al unui barbat misterios in aceeasi zi in care sunt organizate funeraliile lui Ondasyn. Doar Aigul il cunoaste pe acest barbat si, deoarece a disparut fara urma in urma cu 8 ani, era convinsa ca nu mai traieste.

Lasă un răspuns