De ce nu mai mă uit la televizor

Probabil mulți dintre cei care cochetează cu mediul online au observat că se vorbește tot mai des pe bloguri despre scăderea de care are parte televiziunea în ultima perioadă și totodată de expansiunea de care se bucură internetul.

La fel ca mulți alții și eu am renunțat să mai mă uit la televizor din mai multe motive. Deocamdată televizorul meu încă își are locul lui în cameră și stă aprins doar pe parcursul nopții (la volumul 4 chiar, că am reținut și asta, e sonorizarea cu care mă împac cel mai bine) pentru puțină lumină în cameră. În rest, imediat ce mă trezesc, îl sting și rămâne așa până seara când o să dorm iar.

De ce am renunțat să mai mă uit, propriu-zis, la televizor? M-am săturat de toate non-valorile și rahaturile care se promovează, m-am săturat ca de fiecare dată când schimbam canalele să văd tot felul de oameni certându-se pe diverse motive penibile, m-am săturat să văd toată propaganda politică pe care fiecare canal tv o făce cum știe el mai bine (sau în funcție de ce bani primește, mai bine zis) și m-am săturat să fiu nevoit să privesc content-ul pe care ei, televiziunile, ni-l pun pe tavă fără ca voi să avem posibilitatea să alegem ceea ce vrem să urmărim.

Pe când pe internet toate aceste lucruri sunt inexistente sau la scară mult mai mică. Nu-ți place ceea ce scrie pagina respectivă de Facebook? Îi dai unlike și un eventual report. Vrei să urmărești ceva anume? Dai un search și găsești, ba mai mult fără să fi nevoit să suporți și reclamele care pe tv sunt cu nemiluita.

În concluzie am renunțat să mă mai uit la televizor fiindcă m-am săturat, de tot. Vreau ca toată lumea să trăiască din ceva dar totodată sunt 95% sigur că televiziunea o să dispară în câțiva ani deși, deocamdată, acolo se învârt cei mai mulți bani.

Lasă un răspuns