De ce nu mă uit la televizor

Voi vă mai uitați la televizor? La ce? Eu de câțăva ani am renunțat să îmi mai pierd vremea și să mă enervez cu el. O vreme urmăream desene animate, la vârsta aceea.. Apoi am dat de Discovery, vreo doi ani urmăream anumite emisiuni, dar apoi s-a scos din grilă.

La știri nu mă uit, ce se difuzează nu sunt știri, sunt bârfe. O știre ne prezintă o schimbare ăn economie, o noutate ce urmează să vină, nu îmi spun că nu știu care s-a urcat pe un stâlp și s-a electrocutat. Nu mă ajută la nimic o asemenea chestie, știu și eu să nu mă urc pe stâlpi. Filmele sunt o dramă, bagă același film de 3 ori pe lună și nici un film bun.

Am renunțat să mă uit, fără să îmi dau seama. Toate noutățile le găsesc pe internet, caut ce mă interesează și văd ce e important. Filme am câte doresc și ce îmi doresc, nu stau la reclamele lor, cu ocazia cărora mai taie din film. Nici nu am televizor în cameră, deși am cablu tras.

Încă stau pe analog, cu trei televizoare în casă, e mai complicat, sau așa era acum ceva vreme când m-am interesat. Nu asta e ideea, contează că nu aș plăti pentru niște posturi la care nu mă voi uita niciodată, iar ca zgomot de fundal în cameră, îmi pot alege propria muzica.

Cel mai tare mă deranjau emisiunile de scandal, unde mai aduceau un tomberon pentru câteva mii de euro, de la rating-ul ridicat. Oamenilor le plac scandalurile, mie nu. Am reușit să renunț la asta foarte simplu, am găsit ceva mai bun. Mulți consideră că au o problemă cu asta, că stau prea mult, că nu își fac treaba din cauza asta, dar adevărul e că oricum găsim altceva de făcut decât să ne facem treaba.

Lasă un răspuns