Cum să te motivezi în timpul antrenamentului

Acum ceva timp am descoperit în timp ce mă antrenam o chestie destul de interesantă ce nu mai mi se întâmplase până acum. Bănuiesc că știți deja că pentru a da randament într-un antrenament de forță, sau orice alt fel de antrenament, trebuie să aveți energie. Pentru a avea energie trebuie să mâncați bine, să dormiți mult și, destul de important, să aveți și o stare psihică bună în momentul antrenamentului.

Ei bine eu în acea zi mâncasem foarte sănătos, îmi alimentasem corpul cu tot ce are nevoie, seara dormisem suficient de mult, eram fericit și aveam chef să mă antrenez. Atunci când am luat ganterele în mâini și am început exercițiile am observat că mă comportam ca și cum aș fi lipsit de puteri. Pur și simplu mi se părea incredibil de greu să fac ceea ce de altfel aș fi făcut cu ușurință chiar și dacă nu eram în cea mai bună perioadă a vieții mele.

La un moment dat mi-am dat însă seama că sunt prea degajat și nu sunt deloc motivat. Pur și simplu mă comportam în timp ce trăgeam de gantere de 30km ca și cum aș fi dus un pahar cu apă la gură. Atunci am început să-mi imaginez că dacă reușesc să duc exercițiu la capăt câștig ceva foarte mișto, mă enervam singur pentru că atunci când sunt nervos îmi dau silința foarte tare sau îmi imaginam că o să ajung la un moment dat să lupt pentru viața mea (fizic vorbind, cu cineva) și că aceste antrenamente reușite o să mă ajute să câștig bătaia.

Nu întotdeauna am nevoie de astfel de gânduri pentru a trage cu toată forța de fiare dar atunci când e nevoie se dovedesc a fi metode foarte utile. 🙂

Lasă un răspuns