Cum e să conduci noaptea

Unul dintre lucrurile pe care îmi place să le fac, este să conduc. Mă relaxează, mă face să uit de probleme, iar pe drumuri, printre șoferi, parcă e o altă viață. Te înțelegi într-un mod cu totul diferit cu ceilalți șoferi, parcă oamenii sunt mai buni.

Hai că nu am spus totul. Îmi place să conduc noaptea. Vara e mult mai bine pentru că e răcoare, nu te simți părăsit pe străzi, deoarece e plin de taxi-uri, iar când te oprești la un non-stop, chiar trebuie să stai la coadă de multe ori. Orașul e complet opus noaptea. Străzile arată altfel, oamenii sunt mai deschiși, sau grăbiți, în funcție de ceea ce fac noaptea. Cei care lucrează, sunt mai răi ca ziua, e adevărat, dar în oraș nu sunt prea mulți. Poate pe drumurile lungi.

Se mai vede câte o față mohorâtă, obosită, dar în general oamenii sunt treji și cu chef de vorbă. Oamenii circulă în general încet, mai e câte un șmecher cu bmw care face zgomot, dar aștia se culcă repede în general.

De foarte mult timp nu mai dorm nopțile, stau pur și simplu treaz. Mă uit la filme, sau mănânc. Am început să conduc așa, imediat ce mi-am luat carnetul de șofer. E păcat iarna că nu pot ieși. Este mult prea frig, iar dacă am noroc de gheață sau o ninsoare puternică, nu este nimeni să arunce cu sare. Doar îmi pun mașina în pericol. Aș ieși fără ea, dar tot rămâne acel frig pătrunzător. Iarna e un anotimp trist, plictisitor. Tot ce pot face este să stau în casă, să mă uit pe geam și să mă bucur de căldura din interior.

Cel puțin pot profita de cele șase luni, să mă bucur făcând ceea ce îmi place. Voi ce pasiuni așa mai.. ieșite din comun aveți?

Lasă un răspuns