Cât de des trebuie să postezi pe blog pentru a avea trafic?

O data cu crearea si lansarea blogului personal sau al companiei in mediul online, apar si intrebarile de genul `cat de des trebuie sa postez pe blog`, `ce trebuie sa postez pe blog ca sa atrag vizitatori`?

Raspunsurile la aceste intrebari sunt simple si cu siguranta se gasesc in mintea bloggerilor. Oricine stie ca un continut bogat in informatii corecte si pertinente si postarile cat mai dese au ca si rezultat traficul pe blog.

Cu cat mai des scriu bloggerii si posteaza, cu atat eforturile lor vor da roade. In primele luni de la deschiderea blogului insa, va ramane in anonimat. Tot atunci trebuie postat un numar cat mai mare de articole insotite de fotografii personale, nu de poze copiate din diverse locatii de pe internet.

Cand apar din ce in ce mai multi cititori constanti si blogul creste, numarul de articole postate saptamanal trebuie sa fie stabilit in functie de propriul ritm al bloggerului. Unii aleg sa posteze o data pe saptamana, insa nu vor avea prea mare succes.

In incercarea lor de a tine cititorii `pe jar` nu vor reusi decat sa ii indeparteze, pentru ca omul uita repede de articolul pe care bloggerul il tot anunta cu surle si trambite pe contul lui de Facebook sau Twitter, fiind extrem de solicitat cu activitatile zilnice.

Ideal ar fi ca postarile sa aiba un ritm saptamanal de 2-3 articole, in restul timpului bloggerul va tine legatura cu vizitatorii prin intermediul sectiunilor de comentarii. Ideea principala este ca bloggerul ce publica foarte rar risca sa isi piarda cititorii.

Cel care publica foarte des risca sa se supraincarce si sa isi faca programul in functie de postarile de pe blog.

Bloggingul trebuie sa fie, mai presus de toate, o activitate placuta si sa nu devina un lucru care pur si simplu `trebuie` facut, pentru ca altfel oamenii risca sa scrie articole din ce in ce mai putin atractive si sa isi piarda vizitatorii.

Lasă un răspuns