Black Swan, un film numai bun de vizionat

Un film extraordinar, o capodopera cinematografica realizată cu un buget redus si cu o echipa extrem de buna care a creat scenariul, a filmat cadrele si a ales actorii care au dat culoare si sens peliculei.

Natalie Portman în rolul Ninei a fost cea mai buna alegere, nici ca se putea găsi o actriță care sa intre mai bine în pielea personajului lebădă neagră.

Black Swan este o poveste despre psihoza, despre lupte interioare, despre goana după atingerea perfecțiunii si metamorfozarea protagonistei sau tranziția de la White la Black swan.

Filmul atinge multe coarde sensibile când vine vorba de pasiuni, orice pasionat de un sport sau arta sau orice presupune o dedicare cu siguranță va trai filmul 123moviesprime intens. Nina, este personajul care vrea sa se autodepășească constant si niciodată nu este suficient de buna în viziunea ei.

Munca titanica spre perfecțiune este pavata cu multe suferințe fizice si psihice, asta deducem foarte ușor din scenele cele mai terifiante ale filmului. Este foarte ușoară trecerea de la pasiune la obsesie sau cel putin, Nina asta ne demonstrează cu fiecare moment în care baletul devine deja parte din subconstientul ei.

Amenințarea pe care o aduce o alta balerina în breasla interpretata de Mila Kunis, o determina pe Nina (Natalie Portman) sa ajungă în impas… dezvoltând tot mai tare obsesia si hranind psihoza care ii devorează încet încet orice urma de umanitate.

Metamorfozarea din lebădă albă la cea neagră a Ninei este una la propriu, ea devine malefică în urmărirea propriului interes si atingerea scopului iar acest scop ii va aduce si sfârșitul.

Filmul este unul excepțional si pune în centrul acțiunii lupta cu sinele, lupta între partile bune si cele rele ale sinelui… antiteza între bine si rău care se zbat într-un singur trup pana la epuizare.

Controlul în arta baletului consta în pierderea controlului, sau cel putin asta încearcă coregraful să-i transmită Ninei care nu poate fi receptivă umbrita fiind de dorința de perfecțiune si control de sine.

Pe muzica lui Ceaikovski, filmul în sine devine o adevarata arta iar Natalie Portman a meritat pe deplin Oscarul pentru interpretare si empatizare cu personajul Nina.

Lasă un răspuns