Are și distracția rolul ei în viață

Până acum ceva timp preferam să muncesc cât mai mult mai ales atunci când îmi stabileam anumite obiective sau puneam ochii pe câte vreun produs şi nu mă lăsam până nu aveam suma necesară pentru a îl cumpăra.

Din această cauză ajunsesm la un moment dat într-o stare foarte dăunătoare sănătăţii mele datorită stresului acumulat în timp. Atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă şi ar cam trebuii să-mi schimb programul fiindcă oricât de mult încercam eu să nu bag în seamă stresul începusem deja să nu mai dau randament la muncă datorită orelor în şir în care lucram fără pauză.

Am ajuns astfel să să-mi creez un program care pe lângă orele de muncă calculate cu stricteţe se regăseau şi pauzele însoţite de metode de relaxare şi destresare precum jocurile video relaxante, plimbările scurte prin parc, vizionatul filmelor sau serialelor şi ascultatul muzicii.

După ce am început programul ”bogat în pauze” am observat că randamentul meu crescuse deşi, practic, orele în care munceam erau mai puţine.Creşterea randamentului s-a datorat faptului că în puţinele ore pe care le lucram îmi făceam treaba mai bine din cauză că nu mai eram stresat iar mintea şi corpul meu erau mult mai odihnite.

Ca o concluzie, chiar dacă îţi doreşti foarte mult să atingi anumite obiective este foarte importanta şi relaxarea fiindcă oricât de motivat şi ”antrenat” te simţi tu odată şi odată tot vei claca, fie psihic din cauza stresului, fie fizic datorită efortului fie el chiar şi mental.

În cazul de faţă vechiul proverb ”Pauzele lungi şi dese”, cheia marilor succese se aplică perfect şi este unul foarte important.Aveţi totuşi grijă cu pauzele fiindcă în timp creează dependenţă şi nu veţi mai ajunge la un randament crescut aşa cum vă doriţi ci la foarte multe întârzieri care aduc după ele bineînteles si diverse alte probleme.

Lasă un răspuns